Στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος το Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Φυλής

Νέα & Δελτία Τύπου

Με φόντο το τέμπλο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 η εκδήλωση με τίτλο «Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον πάθος».


ODEIO BYZANTINH00ODEIO BYZANTINH02Στην εκδήλωση που προγραμμάτισε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ελευσίνας, που αναμφίβολα ήταν μια μοναδική ευκαιρία για όσους βρέθηκαν στον Ιερό Ναό να απολαύσουν επίκαιρους ύμνους της Βυζαντινής Μουσικής ενόψει των Αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος, απέδωσε θαυμάσια το Τμήμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Φυλής υπό την διεύθυνση του χοράρχου και καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Φυλής κου Παπαδόπουλου Δαυΐδ.
ODEIO BYZANTINH03ODEIO BYZANTINH01ODEIO BYZANTINH AfisaΤην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος Αρχιμανδρίτης π. Πρόκοπιος Γεωργίου, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πατήρ Χρυσόστομος και ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος συνεχάρη τον χοράρχη και όλους τους χορωδούς για την υπέροχη κατανυκτική εσπερίδα με τις βυζαντινές μελωδίες που αποτέλεσαν εισαγωγή για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Τους ύμνους προλόγιζε η κα Μαρία Δεναξά εκπαιδευτικός.

ODEIO BYZANTINH04ODEIO BYZANTINH05ODEIO BYZANTINH07ODEIO BYZANTINH08