Εκτενές ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το Διεθνές Συνέδριο και για το αρχαίο Φρούριο Φυλής

Νέα & Δελτία Τύπου

Εκτενές ρεπορτάζ για το διεθνές συνέδριο της Φυλής με θέμα «Μετάβαση στη Δημοκρατία», συνοδευόμενο από πλάνα του αρχαίου Φρουρίου Φυλής, κατά την επίσκεψη των συνέδρων, μετέδωσε η ΕΡΤ στις ειδήσεις (15:00) της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017.


FROYRIO ERT1Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Σταθοπούλου φιλοξενεί δηλώσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου καθηγητή της Νομικής Σπύρου Φλογαΐτη για το ρόλο του αρχαίου Φρουρίου στην κατάλυση του τυραννικού καθεστώτος που είχαν εγκαθιδρύσει στην αρχαία Αθήνα οι Σπαρτιάτες το 403 πΧ.
Επίσης στη συμβολή των μαχητών της Φυλής, με επικεφαλής τον καπετάν Μελέτη Βασιλείου, στην απελευθέρωση της Αθήνας από τον τουρκικό ζυγό, στις 7 Μαΐου 1821.
Παρατίθενται, τέλος, ιστορικά στοιχεία, από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατ. Αττικής Δώρα Γεωργοσοπούλου για τη χρησιμότητα του αρχαίου Φρουρίου της Φυλής στο οχυρωματικό σύστημα της αρχαίας Αθήνα και το ρεπορτάζ κλείνει με τη σημασία της ανάδειξης της ιστορίας του μνημείου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

FROYRIO ERT2FROYRIO ERT3FROYRIO ERT4FROYRIO ERT5FROYRIO ERT6FROYRIO ERT7FROYRIO ERT8FROYRIO ERT9