Με λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός των Φώτων στα Άνω Λιόσια

Νέα & Δελτία Τύπου

Με επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Φώτων στα Άνω Λιόσια, έδρα του καλλικρατικού Δήμου Φυλής.


THEOFANEIA LIOSIA02Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του εορτασμού, που κατάρτισαν από κοινού ο Δήμος Φυλής και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 10 το πρωί τελέστηκε, στο προαύλιο του Ιερού Ναού η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού κι εν συνεχεία η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο σιντριβάνι της παρακείμενης Πλατείας Μητροπόλεως.
Κορυφαία στιγμή του τελετουργικού η απελευθέρωση, από τον πατέρα Κανέλλο Αδαμόπουλο, των τριών περιστεριών που συμβολίζουν το ομοούσιον και αδιαίρετον της Αγίας Τριάδας, η οποία αποτελείται από τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιον Πνεύμα.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, επικεφαλής κλιμακίου Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου, ενώ τον εορτασμό λάμπρυνε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Δείτε εδώ και εδώ δύο videos από τον εορτασμό των Θεοφανείων

THEOFANEIA LIOSIA01THEOFANEIA LIOSIA03THEOFANEIA LIOSIA04THEOFANEIA LIOSIA05


 

THEOFANEIA LIOSIA06THEOFANEIA LIOSIA07THEOFANEIA LIOSIA09THEOFANEIA LIOSIA10THEOFANEIA LIOSIA11THEOFANEIA LIOSIA12THEOFANEIA LIOSIA13THEOFANEIA LIOSIA14THEOFANEIA LIOSIA15THEOFANEIA LIOSIA16THEOFANEIA LIOSIA17THEOFANEIA LIOSIA18