Αλέξης Τσίπρας: Παράδειγμα προς μίμηση η πρωτοποριακή πολιτική του Χρήστου Παππού

Νέα & Δελτία Τύπου

-- «Ο Δήμαρχος Φυλής δεν γκρινιάζει, μπαίνει μπροστά και λύνει τα προβλήματα του τόπου του»

Το εγκώμιο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού «έπλεξε» σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Δήμου Φυλής, στο οποίο στεγάζεται πλέον η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.


TSIPRAS01Ο Πρωθυπουργός εμφανώς ενθουσιασμένος από τις κτιριακές υποδομές ευχαρίστησε στην ομιλία του «θερμά τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και για την παράδοση οκτώ νέων οχημάτων τύπου τζιπ, που θα ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλουν οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στην τοπική κοινωνία».
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «η ασφάλεια, είναι δικαίωμα, που αφορά ανεξαιρέτως όλους τους πολίτες και όχι μόνο αυτούς που κατοικούν σε «προνομιακές» περιοχές», και υπογράμμισε πως ένας από τους λόγους «της παρουσίας μου σήμερα εδώ σε αυτά τα εγκαίνια είναι για να εξάρω τη πρωτοβουλία του Δημάρχου και του Δήμου της Φυλής, για να δηλώσω τη σημασία και την προτεραιότητα, που αποδίδει η κυβέρνηση στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών της Δυτικής Αττικής».

«Πολύ σημαντικό το έργο του Χρήστου Παππού»

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε στην ομιλία του «πολύ σημαντικό το έργο που επιτελείται στο Δήμο Φυλής», μετά την ενημέρωσή του από το Χρήστο Παππού και υπογράμμισε πως «γνωρίζω καλά ότι βρίσκομαι σε έναν Δήμο, σε μια περιοχή, σε έναν τόπο, που έχει πραγματική ανάγκη της φροντίδας και της δραστηριοποίησης όλων μας».
TSIPRAS02TSIPRAS03Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «η ΕΛ.ΑΣ. έχει πλέον εδώ ένα μάχιμο κέντρο από το οποίο μπορεί πλέον να ελέγχει την κατάσταση» και «ανά πάσα στιγμή να δρα και όχι να αναγκάζεται να επεμβαίνει κατόπιν εορτής. Και αυτό έχει απτά αποτελέσματα στη μείωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην περιοχή», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί από τη Διοίκηση του Χρήστου Παππού στον τομέα της ενέργειας υπογραμμίζοντας πως «είναι ζωτικής σημασίας για τους πολίτες του Δήμου της Φυλής ότι προχωρούν τούτη την ώρα πολύ σημαντικά έργα», όπως «τα έργα εγκατάστασης παροχής φυσικού αερίου, για τα οποία ενημερώθηκα από τον Δήμαρχο ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς».

«Θεσμική καινοτομία» το σχέδιο του Χρήστου Παππού για χωματερή και ενέργεια

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο μεγάλο όραμα του Χρήστου Παππού για τη μετατροπή της πρώην χωματερής σε υπερτοπικό περιβαλλοντικό πάρκο καλώντας τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης να μιμηθούν το παράδειγμα του Δημάρχου Φυλής. «Εδώ στην περιοχή προχωρά ένα σχέδιο, το οποίο επιδιώκουμε να βρει μιμητές και σε πολλούς άλλους Δήμους της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε πως πρόκειται για ένα «σχέδιο σημαντικό στον τομέα της ενέργειας. Σχεδιάζουμε η αποκατάσταση της χωματερής και η μετατροπή της σε περιβαλλοντικό πάρκο να δώσει τη δυνατότητα, να αξιοποιηθεί μια μεγάλη θεσμική καινοτομία με την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και ευθυγραμμίστηκε με την πολιτική απόφαση του Χρήστου Παππού για την δωρεάν ρευματοδότηση των οικονομικά ευπαθών δημοτών.

«Κοινωνική πολιτική με σχέδιο και όραμα η πολιτική του Δημάρχου Φυλής»

TSIPRAS04TSIPRAS15«Ο στόχος δεν είναι μόνον η εξοικονόμηση ενέργειας για τους δημότες, αλλά ο στόχος είναι αυτή η εξοικονόμηση της ενέργειας να πηγαίνει κατευθείαν ως κοινωνική προστασία, ως μέτρο κοινωνικής παροχής και προστασίας σε εκείνους τους πολίτες που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ο στόχος του Δήμου είναι να δώσει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε εκατοντάδες ευάλωτες ομάδες και οικογένειες. Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την πολιτική», τόνισε ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας την κοινωνική πολιτική που ασκεί ο Χρήστος Παππούς «Κοινωνική πολιτική που γίνεται με σχέδιο. Κοινωνική πολιτική που γίνεται με όραμα. Κοινωνική πολιτική που γίνεται, όχι μέσα από μια γενική και αόριστη διαμαρτυρία, αλλά μέσα από τη συμπόρευση και την κοινή προσπάθεια».

«Αναβαθμίζεται η συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα στον τομέα της συγκοινωνιακής σύνδεσης του Δήμου Φυλής με τις άλλες περιοχές, ένα πεδίο που ο Χρήστος Παππούς έδωσε πέρσι το καλοκαίρι σκληρή, μεθοδική και επίμονη μάχη προκειμένου να κερδηθεί η συγκοινωνιακή αναβάθμιση του Δήμου.
«Στον τομέα των μεταφορών υλοποιούμε ένα συνολικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση της διασύνδεσης της περιοχής, επενδύοντας ιδιαίτερα στον τομέα των σιδηροδρόμων. Αποκαθίσταται η λειτουργία, παρά την προσωρινή ταλαιπωρία των πολιτών, και αναβαθμίζεται ο σταθμός του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και προανήγγειλε πως «ξεκινά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η λειτουργία του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στο Ζεφύρι, καθώς επιλύθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε σχέση με τις συνδέσεις».
Ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του συνεχάρη το Χρήστο Παππού «για την ουσιαστική συνεργασία και τη πρωτοπόρα συνεισφορά του» και υπογράμμισε πως η στάση του Δημάρχου Φυλής «κυρίως, δείχνει ένα διαφορετικό παράδειγμα. Δεν εξαντλείται, κάτι που συνηθίζουν ως κουλτούρα και ως νοοτροπία πολλοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, στη γκρίνια, στη διαμαρτυρία, αλλά μπαίνει μπροστά και προχωράει με έργα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών.
Εγώ θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή τη προσπάθεια», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Πρωθυπουργός.

Δείτε τα videos με τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (video 1, video 2, video 3, video 4) και από την ομιλία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με πλάνα από την εκδήλωση

TSIPRAS05TSIPRAS06TSIPRAS07TSIPRAS08TSIPRAS09TSIPRAS10TSIPRAS11TSIPRAS12TSIPRAS13TSIPRAS14TSIPRAS17TSIPRAS18