Χρήσιμα συμπεράσματα από την ημερίδα του συλλόγου Ζωφριάς για τους τοξικούς ανθρώπους

Νέα & Δελτία Τύπου

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα ενημέρωσης για τους τοξικούς ανθρώπους και την επιρροή τους στη ζωή μας, οργάνωσε με επιτυχία, το Σάββατο 10 Μαρτίου ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός σύλλογος Ζωφριάς, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής.


HMERIDA ZOFRIA01HMERIDA ZOFRIA06Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος ευχήθηκε σε όλους να έχουν θετικά και ευχάριστα συναισθήματα και να αγαπούν τους ανθρώπους και τη ζωή. Ο Χρήστος Παππούς σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια , ακούγεται όλο και πιο συχνά ο όρος της «τοξικότητας» και συμφώνησε με τους επιστήμονες πως «οι τοξικοί άνθρωποι μας εξαντλούν ψυχικά».
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του συλλόγου Ευαγγελία Κωβαίου για την εκδήλωση και τη διαβεβαίωσε πως η Κοινωνική Υπηρεσία στήριξε και θα στηρίξει κάθε εκδήλωση που αφορά στην προσωπική ανάπτυξη των δημοτών.
Τον Δήμαρχο για την παρουσία του, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής για τη στήριξη της εκδήλωσης, τοκοινό και τους επιστήμονες ευχαρίστησε ανοίγοντας την εκδήλωση η εξαιρετικά δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου.
HMERIDA ZOFRIA05HMERIDA ZOFRIA08Το επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με την περιγραφή των κύριων χαρακτηριστικών της συμπεριφοράς του τοξικού ανθρώπου και την επιρροή του στη ζωή μας από τον ψυχίατρο Χρήστο Καραμπάτσο ο οποίος συνέστησε ανεπιφύλακτα στο κοινό να απομακρύνει πάση θυσία τους τυχόν τοξικούς ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή τους. Της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση καθώς υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και πολλές ερωτήσεις από τους παριστάμενους.
Με ιδιαίτερα ξεκάθαρο τρόπο μέσα από διαφάνειες, ταινίες, γραφήματα αλλά και με τη συμμετοχή του κοινού παρουσίασε μέσα από μια διαδραστική ομιλία η ψυχολόγος Αλίκη Βαβούλη τα μαύρα συναισθήματα αλλά και τις κεκαλυμμένες συμπεριφορές του τοξικού ανθρώπου αλλά και την αρνητική επίδραση του στη ζωή των κοντινών του ανθρώπων.
HMERIDA ZOFRIA10HMERIDA ZOFRIA24Η εκδήλωση έκλεισε με θετικά μηνύματα αγάπης και αυτοσεβασμού με το επιβλητικό σύνθημα «ΖΗΣΕ ψυχικά και σωματικά» να κυριαρχεί. Συνεργάτες της κ. Βαβούλη μοίρασαν στο κοινό κλειστά φακελάκια με θετικά μηνύματα ζητώντας τους να τα διαβάσουν δυνατά. Η εκδήλωσε διήρκησε πάνω από δυόμιση ώρες, έγινε χωρίς διάλλειμα αλλά το κοινό –όλων των ηλικιών- εμφανώς ευχαριστημένο παρέμεινε πολύ ώρα αργότερα βομβαρδίζοντας τους επιστήμονες με ερωτήσεις.
Όλοι ανεξαιρέτως έδωσαν ραντεβού στην επόμενη εκδήλωση που θα οργανωθεί με παρόμοιο θέμα. Στο τέλος της εκδήλωσης οι παριστάμενοι πήραν βεβαιώσεις παρακολούθησης της διάλεξης.

HMERIDA ZOFRIA03HMERIDA ZOFRIA04HMERIDA ZOFRIA06HMERIDA ZOFRIA07HMERIDA ZOFRIA09HMERIDA ZOFRIA10HMERIDA ZOFRIA11HMERIDA ZOFRIA12HMERIDA ZOFRIA13HMERIDA ZOFRIA14HMERIDA ZOFRIA15HMERIDA ZOFRIA16HMERIDA ZOFRIA18HMERIDA ZOFRIA20HMERIDA ZOFRIA21HMERIDA ZOFRIA22HMERIDA ZOFRIA25HMERIDA ZOFRIA26HMERIDA ZOFRIA27HMERIDA ZOFRIA31HMERIDA ZOFRIA32HMERIDA ZOFRIA33HMERIDA ZOFRIA34HMERIDA ZOFRIA42