Στα Άνω Λιόσια το Άγιο Φως

Νέα & Δελτία Τύπου

Η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανω Λιοσίων, ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ και ο Δήμος Φυλής ήταν μεταξύ αυτών που παρέλαβαν το Άγιο Φως κατά την άφιξή του, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 7 Απριλίου 2018.


AGIO FOS LIOSIA01AGIO FOS LIOSIA02Το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως, σύμβολο της νίκης του Χριστού και της ζωής απέναντι στο θάνατο, προσγειώθηκε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου έγινε δεκτό με τιμές Αρχηγού Κράτους.
Από τα Ιεροσόλυμα το μετέφερε κλιμάκιο ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.
Ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός κατήλθε του αεροσκάφους με τον ειδικό φανό ανά χείρας, ενώ η Φιλαρμονική του Στρατού ανέκρουε τον Εθνικό Ύμνο.
Εν συνεχεία μεταφέρθηκε με προγραμματισμένες πτήσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.
Το ιστορικό της μοναδικής, κατανυκτικής περιπέτειας άρχισε το πρωί, όταν η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε στις 06:30 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και αφίχθη στις 08:10 στον αερολιμένα του Τελ Αβίβ «Ben Gurion».
AGIO FOS LIOSIA03AGIO FOS LIOSIA04Η αντιπροσωπεία των Άνω Λιοσίων με επικεφαλής τον αιδεσιμώτατο Φανούριο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Καραϊσκάκη το μετέφερε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, όπου το υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και αρκετοί ενορίτες.
Τις ευχές του για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον πατέρα Φανούριο, το Γιώργο Καραϊσκάκη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΡΙΖΑΣ και τις νέες με τις παραδοσιακές αρβανίτικες ενδυμασίες, ανάμεσα στις οποίες βρισκόταν και η κόρη του Ευαγγελία.
«Είναι η πρώτη φορά που έρχεται το Άγιο Φως στο Δήμο μας και εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία. Είναι πολύ σημαντικό να μυούνται οι νέοι μας στα Ιερά και τα Όσια της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε χαρακτηριστικό video

AGIO FOS LIOSIA05AGIO FOS LIOSIA06AGIO FOS LIOSIA07AGIO FOS LIOSIA08AGIO FOS LIOSIA09AGIO FOS LIOSIA10AGIO FOS LIOSIA11AGIO FOS LIOSIA12AGIO FOS LIOSIA13AGIO FOS LIOSIA14AGIO FOS LIOSIA15AGIO FOS LIOSIA16