Με βραδιά θεάτρου έπεσε η αυλαία στα Ζεφύρεια 2018

Νέα & Δελτία Τύπου

Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία των 7ήμερων Πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2018». Έτσι το βράδυ της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο του Πάρκου «Κώστας Λιάρος» ανέβηκαν επί σκηνής σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου της Μαίρης Βιδάλη «Διάχρονο» με το αριστούργημα του Ρώσου μυθιστοριογράφου, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ «Ένας μήνας στην εξοχή».


BIDALH1BIDALH3Η Μαίρη Βιδάλη εξάλλου βρέθηκε στο Ζεφύρι για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς μόλις τον περασμένο Ιούλιο είχε παρουσιάσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ζεφυρίου, ενθουσιάζοντας το κοινό της, το μονόπρακτο «Λέλα Καραγιάννη» για τη ζωή της ηρωίδας της Αντίστασης.
Αυτή τη φορά επανήλθε με πολυμελή θίασο και τόσο η Πρωταγωνίστρια όσο και οι υπόλοιποι ηθοποιοί έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερό τους εαυτό, απολαμβάνοντας τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κοινού τους.
BIDALH2BIDALH5Ο οικοδεσπότης της βραδιάς και Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, αμέσως μετά την παράσταση βρέθηκε back Stage προκειμένου να συγχαρεί τη Μαίρη Βιδάλη και τους υπόλοιπους ηθοποιούς της εξαίσιας παράστασης η οποία αξίζει να σημειωθεί πως ανέβηκε, με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Αττικής. Τους ηθοποιούς έσπευσαν επίσης να συγχαρούν, ο δικός μας σπουδαίος θεατράνθρωπος Χριστόφορος Ζήκας καθώς και πολύς κόσμος.
Λίγα λόγια για το έργο:
BIDALH4Το έργο του Ιβάν Τουργκένιεφ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαντέλη στο Διάχρονο Θέατρο
Το αριστούργημα του Ρώσου μυθιστοριογράφου, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ «Ένας μήνας στην εξοχή» παρουσιάζει το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη, με την ίδια να πρωταγωνιστεί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κατερίνας Μαντέλη. Το έργο, που είναι γραμμένο το 1850 και ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά το 1872, θα παρουσιαστεί σε μετάφραση από το πρωτότυπο του Ιβάν Ντοντακόφ.
Στο αγρόκτημα του Αρκάντι Σεργκέγιεβιτς Ισλάγεφ και της Ναταλίας Πετρόβνα, ο έρωτας διακόπτει για λίγο τη ζωή του σπιτιού. Την γαλήνια, σχεδόν ακίνητη ζωή του αγροκτήματος ταράζει ένας γεμάτος ζωντάνια δάσκαλος, ο νεαρός Αλεξέι (Δημήτρης Δρακόπουλος), με την Ναταλία (Μαίρη Βιδάλη) να τον ερωτεύεται παράφορα και να ταλαντεύεται ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και το πάθος. Οι χαρακτήρες του πολυπρόσωπου αυτού έργου κάνουν τις επώδυνες επιλογές τους, οι επιθυμίες παραμένουν αγιάτρευτες. Έργο ψυχικών διαθέσεων και μεταπτώσεων, με ποιητική μελαγχολία και ήρωες αληθινούς που κλυδωνίζονται για λίγο από συναισθηματική αναστάτωση και φλογερά πάθη. Ένα θαυμάσιο ψυχολογικό και ατμοσφαιρικό έργο. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν στη σκηνή αυτό το θυελλώδες διάλειμμα στην ήρεμη ζωή των ηρώων.

Συντελεστές
Διασκευή: Ιβάν Ντοντακόφ
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντέλη
Τραγούδι: Αλμπίνα Ζαχαριάδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Δανεσής
Σκηνογραφία: Ιωάννα Κατσιαβού
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αδαμαντία Μαντελένη

Ηθοποιοί
Μαίρη Βιδάλη (Ναταλία Πετρόβνα Ισλάγιεφ)
Πέτρος Αποστολόπουλος (Μιχαήλ Αλεξάντροβιτς Ρακίτιν)
Δημήτρης Δρακόπουλος (Αλεξέι Νικολάγιεβιτς Μπελάγιεφ)
Βέρα Μακρομαρίδου (Βέρα)
Κωνσταντίνος Νιάρχος (Ιγκάντι Ίλιτς Σπιγκέλσκι)
Τάσος Μπλάτζιος (Αρκάντι Σεργκέγιεβιτς Ισλάγιεφ)
Λαμπρινή Λίβα (Άννα Σιμιόνοβνα Ισλάγεφ)
Ρούλα Αντωνοπούλου (Λιζαβέττα Μπογκτάνοβνα)
Τάκης Δεληγιάννης (Αφανάσυ Ιβάνοβιτς Μπολσιντσώφ)