Ο Χρήστος Παππούς έριξε το θεμέλιο λίθο της Γρίζας υλοποιώντας ένα όνειρο δεκαετιών

Νέα & Δελτία Τύπου

Έναν νέο πυλώνα πολιτισμού αποκτούν τα Άνω Λιόσια, με τη θεμελίωση, από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού της Στέγης Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Η Γρίζα». Ο Δήμαρχος, κάνοντας πραγματικότητα το αίτημα δεκαετιών, θεμελίωσε το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και κόσμου, τη νέα κοιτίδα πολιτισμού της πόλης.


thmeliosh griza18thmeliosh griza21Την τελετή Αγιασμού των θεμελίων πραγματοποίησε ο πατέρας Φανούριος Μπριλής από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε στο όνειρο του συλλόγου, από της ιδρύσεώς του, για την απόκτηση της Στέγης της Γρίζας και ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια του αείμνηστου Γεωργίου Βασιλείου Καρατζά ο οποίος είναι ο δωρητής του οικοπέδου που αναγείρεται η Στέγη του συλλόγου.
«Είμαι σίγουρος ότι πολύ γρήγορα το σπίτι της Γρίζας θα είναι πραγματικότητα» δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Φυλής. Ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που είναι σε φάση υλοποίησης τονίζοντας: thmeliosh griza01thmeliosh griza23«Ταλαιπωρηθήκαμε αλλά πλέον, από δώ και πέρα, θα σας κουράσουμε αρκετά. Έχουμε να εγκαινιάσουμε πολλά έργα και δεν είναι προεκλογικά, είναι έργα που μας καθυστέρησαν οι διαδικασίες, είναι έργα που για να βγουν βασανίστηκαν πολλοί συνάδελφοί μου, είναι έργα που θα μείνουν για τα παιδιά μας για όλους και όλες εσάς» κατέληξε ο Δήμαρχος ευχόμενος χρόνια πολλά στα Αρβανίτικα και καλορίζικο το σπίτι της Γρίζας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» χαρακτήρισε τη θεμελίωση της Στέγης «μεγάλη μέρα» για το σύλλογο και ευχαρίστησε Δήμαρχο που «μετά από 30 χρόνια αυτό που όλοι ποθούσαμε, όλοι οι Λιοσιώτες και το θέλαμε» υλοποιείται. Ο Γιώργος Καραϊσκάκης ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και την οικογένεια του δωρητή του οικοπέδου για την συμβολή τους στην ανέγερση της Στέγης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα που «έτρεξε τις διαδικασίες γρήγορα».
Η ανέγερση της Στέγης της Γρίζας γίνεται με δαπάνη του Δήμου Φυλής και μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos με την τέλεση του Αγιασμού και τους ολιγόλεπτους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προέδρου της ΓΡΙΖΑΣ Γιώργου Καραϊσκάκη 

https://www.youtube.com/watch?v=F-PidQAWITk  https://www.youtube.com/watch?v=6ynBD5oHVQo 

https://www.youtube.com/watch?v=3wc7JvmyfrQ 

thmeliosh griza02thmeliosh griza03thmeliosh griza04thmeliosh griza05thmeliosh griza06thmeliosh griza07thmeliosh griza08thmeliosh griza09thmeliosh griza10thmeliosh griza11thmeliosh griza12thmeliosh griza13thmeliosh griza14thmeliosh griza15thmeliosh griza16thmeliosh griza17thmeliosh griza18thmeliosh griza19thmeliosh griza20thmeliosh griza21thmeliosh griza22thmeliosh griza23thmeliosh griza24thmeliosh griza25thmeliosh griza26thmeliosh griza27thmeliosh griza28thmeliosh griza29thmeliosh griza30thmeliosh griza31thmeliosh griza32thmeliosh griza33thmeliosh griza34thmeliosh griza35thmeliosh griza36thmeliosh griza37thmeliosh griza38thmeliosh griza39thmeliosh griza40thmeliosh griza41