Ρεπορτάζ της ΕΡΤ 1 για την ομιλία του Δημάρχου Χρήστου Παππού στις Βρυξέλλες

Νέα & Δελτία Τύπου

Εντυπωσίασε το σχέδιό του για την ενεργειακή αυτάρκεια του Δήμου Φυλής με ταυτόχρονη αποκατάσταση της χωματερής

Ειδική αναφορά έκανε η Δημόσια Τηλεόραση στην ομιλία που πραγματοποίησε, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πόλεων και Περιφερειών.


REPORTAZ ERT BRYX4Στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ 1 που επιμελήθηκε η Μαρία Σταθοπούλου, παρουσιάζονται, εκτενώς, τα κομβικά σημεία της ομιλίας του Χρήστου Παππού, στα οποία περιγράφεται το σχέδιο του Δήμου να γίνει ενεργειακά αυτάρκης.
Ειδικότερα το ρεπορτάζ αναφέρεται:
• στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω δύο έργων ενεργειακής αναβάθμισης με τοποθέτηση 10 χιλ. λαμπτήρων LED στο δημοτικό φωτισμό και φωτοβολταϊκών και αντλιών θερμότητας σε 76 δημόσια κτίρια
• στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου κατά 27 χιλιόμετρα
• στην παραγωγή ενέργειας συνολικής ισχύος 17 MW (8 MW από φωτοβολταϊκά και 9 MW από ανεμογεννήτριες), μέσω της δημιουργίας Ενεργειακού Πάρκου στη Χωματερή. Η παραγόμενη ενέργεια θα χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ενεργειακού Πάρκου, ενώ ένα μέρος της θα διατίθεται, δωρεάν, στα ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου.
Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι η δημιουργία Ενεργειακού Πάρκου εντάσσεται στη διαδικασία αποκατάστασης των 3 χιλ. στρεμμάτων της Χωματερής, μεγάλο μέρος της οποίας θα διατεθεί για τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.
«Στόχος μας είναι να γίνει ο Δήμος Φυλής πρότυπος Δήμος σε όλη την Ευρώπη στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), από τις οποίες θα εξασφαλίζει ενέργεια για τη λειτουργία του και για τους δημότες του» τόνισε μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση ο Χρήστος Παππούς.

Δείτε το ρεπορτάζ

REPORTAZ ERT BRYX1REPORTAZ ERT BRYX2REPORTAZ ERT BRYX3