Ετοιμότητα για το χειμώνα και θετικό απολογισμό για την πυροπροστασία διαπίστωσε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας

Νέα & Δελτία Τύπου

Θετικά έκλεισε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, όπως διαπιστώθηκε ομόφωνα, σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, σήμερα Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο «Νικόλαος Λιάκος» στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

SYNTONISTIKO POL PROST04SYNTONISTIKO POL PROST01Στη σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης τα μέτρα πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων για τη χειμερινή περίοδο.
Ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Οργάνου δήλωσε ο Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχαρίστησε τους αρμόδιους φορείς και τους εθελοντές για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να κλείσει χωρίς προβλήματα για την περιοχή, η αντιπυρική περίοδος. «Καταφέραμε με πολύ αγώνα να κλείσουμε χωρίς προβλήματα για την περιοχή και τους δημότες, τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Εύχομαι να μην υπάρξουν προβλήματα πολιτικής προστασίας στο Δήμο μας και την επόμενη περίοδο», υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς και έδωσε το λόγο στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας Μιχάλη Οικονομάκη ο οποίος όπως επεσήμανε «χειρίστηκε εξ΄ ολοκλήρου το θέμα της πυροπροστασίας στο Δήμο μας».
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθημερινότητας Μιχάλης Οικονομάκης υπογράμμισε πως «η προεργασία του Δήμου με τους καθαρισμούς των ξερών χόρτων, η συντήρηση και η άρτια λειτουργία σε κρουνούς και δεξαμενές , το πλήρες αντιπυρικό σχέδιο και η πολύ καλή συνεργασία, οργάνωση και συντονισμός με τους αρμόδιους φορείς, απέδωσαν και μας έδωσαν αυτά τα θετικά αποτελέσματα».
SYNTONISTIKO POL PROST11SYNTONISTIKO POL PROST03Ο Μιχάλης Οικονομάκης ενημέρωσε πως ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας και του έργου της Πυροσβεστικής στην περιοχή μας. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας του Δήμου με την Πυροσβεστική.
Την υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε για την πυροπροστασία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος, ο οποίος ζήτησε για την επόμενη αντιπυρική περίοδο να λειτουργήσει Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με έδρα τη Φυλή, και σε συνεργασία με το δασαρχείο εκτός από τους καθαρισμούς σε φυτά χαμηλής βλάστησης να προχωρήσει ο Δήμος και σε αποκλαδώσεις δέντρων σε δασικές εκτάσεις που βρίσκονται πλησίον του οδικού δικτύου.
«Καλή αντιπυρική χρονιά» χαρακτήρισε το καλοκαίρι που πέρασε η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής κ. Βιβή Ηλία, η οποία περιέγραψε αναλυτικά τις πολύπλευρες ενέργειες του Δήμου για την πρόληψη των πυρκαγιών και ανέφερε πως ήδη οι υπηρεσίες έχουν προχωρήσει και στην πρώτη χειμερινή άσκηση ετοιμότητας με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα του κυκλώνα Ζορμπά.
Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στο Δήμο, τις υπηρεσίες του και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη για «το πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης και συνδρομής σε μέσα, κινητοποίηση και μέτρα πρόληψης» που παρείχε στην Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, έδωσαν ο Διοικητής του 10ου Σταθμού Πυροσβεστικής Αντιπύραρχος Νικόλαος Κούτρας και ο Υποδιοικητής κ. Γιαννόπουλος.
SYNTONISTIKO POL PROST21SYNTONISTIKO POL PROST24Στη σύσκεψη αμέσως μετά την ολοκλήρωση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου, εξετάστηκε το χειμερινό σχέδιο του Δήμου για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο Μιχάλης Οικονομάκης ενημέρωσε εκτενώς για τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος για την αντιπλημμυρική προστασία και τα σημεία του Δήμου όπου υπάρχει επικινδυνότητα για πλημμύρες. «Ήδη έχει επισκευαστεί πλήρως το μεγάλο εκχιονιστικό του Δήμου, έχουμε αλάτι στο εργοτάξιο του Δήμου και θα προμηθευτούμε κι άλλο μέχρι το Δεκέμβριο ενώ έχουν καθαριστεί όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων και καθαρίζονται διαρκώς» διαβεβαίωσε ο Μιχάλης Οικονομάκης. Παράλληλα, προανήγγειλε πως στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου έχει προβλεφθεί η αγορά δυο αυτοκινήτων 4X4 που θα είναι ευέλικτα και με πλήρη εξοπλισμό, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των στενών δρόμων από το χιόνι και τη ρίψη αλατιού στη Φυλή, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτουν εξοπλισμό και για πυρόσβεση πυρκαγιών το καλοκαίρι.

Δείτε το video του Δημάρχου Χρήστου Παππού

SYNTONISTIKO POL PROST02SYNTONISTIKO POL PROST22SYNTONISTIKO POL PROST05SYNTONISTIKO POL PROST06SYNTONISTIKO POL PROST07SYNTONISTIKO POL PROST08SYNTONISTIKO POL PROST09SYNTONISTIKO POL PROST10SYNTONISTIKO POL PROST12SYNTONISTIKO POL PROST13SYNTONISTIKO POL PROST14SYNTONISTIKO POL PROST15SYNTONISTIKO POL PROST16SYNTONISTIKO POL PROST17SYNTONISTIKO POL PROST18SYNTONISTIKO POL PROST19SYNTONISTIKO POL PROST20SYNTONISTIKO POL PROST21SYNTONISTIKO POL PROST23SYNTONISTIKO POL PROST25