Εκπαιδευτικό Σεμινάριο εκμάθησης παροχής πρώτων βοηθειών

Νέα & Δελτία Τύπου

Με μεγάλη συμμετοχή γονέων και τη παρουσία του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Δήμου Φυλής πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εκμάθησης Παροχής Πρώτων Βοηθειών που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχείου Φυλής, στα Άνω Λιόσια, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


SEM KAMARIN08SEM KAMARIN23Το σεμινάριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φυλής, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Εθελοντές Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων “Ε.Δ.Ο.Κ.”.
Το σεμινάριο περιελάμβανε εκπαίδευση σε θέματα όπως :
Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη / Ξένο σώμα στο λάρυγγα (Πνιγμονή) / Λιποθυμία / Δηλητηρίαση / Τραύμα / Αιμορραγία /Ρινορραγία /Εγκαύματα / Διαστρέμματα κ.α.
Με τη λήξη του σεμιναρίου δόθηκε “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ” σε όσους το παρακολούθησαν.
SEM KAMARIN33SEM KAMARIN35Εκπαιδεύτριες στο σεμινάριο ήταν οι εξαιρετικές στην μετάδοση γνώσεων, Εθελόντριες Διασώστριες κυρίες Άννα Οικονόμου, Μαίρη Μπουραντά , Λουίζα Λογοθέτη και Ευγενία Νικολού. Μαζί τους κι ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΟΚ κος Νίκος Λίντας.
Χαιρετισμό στο σεμινάριο έκαναν ο Δήμαρχος Φυλής κος Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Κος Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, η Διευθύντρια κα Γιάννα Σταθοπούλου κι ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου κος Γιώργος Κούρκουλος.
Παρουσία κατά το διήμερο σεμινάριο έκαναν στον χώρο διεξαγωγής του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κος Αθανάσιος Σχίζας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κος Νίκος Χατζητρακόσιας κι ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας κος Γιάννης Τέγος.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φυλής οι εκπαιδευτές αξίζουν χίλια ευχαριστώ για την προσφορά και τον εθελοντισμό τους αλλά κι οι εκπαιδευόμενοι άπειρα συγχαρητήρια για την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στην ανθρώπινη ζωή. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία τριών νέων Παιδικών Σταθμών στο Δήμο Φυλής στο Ζεφύρι, τη συνοικία της Δροσούπολης και στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.
SEM KAMARIN47SEM KAMARIN49Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κος Καμαρινόπουλος ευχήθηκε να είναι ¨αχρείαστο¨ το σεμινάριο και τόνισε ότι κάνει το καλύτερο για να εξασφαλίσει την φροντίδα των παιδιών και το χαμόγελό στα πρόσωπά τους.
Η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών δεσμεύτηκε ότι εκτός των σεμιναρίων για τη παροχή γνώσεων στους γονείς, θα ακολουθήσουν και σεμινάρια που στόχο θα έχουν τη δική τους ψυχολογική υποστήριξη αλλά και ψυχαγωγία.
Συντονίστρια του Σεμιναρίου ήταν η Κοινωνιολόγος και Σύμβουλος Σχέσεων του Νομικού Προσώπου Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων κα Ιωάννα Λιόση, η οποία επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο διήμερο ήταν γεμάτο αγάπη και βοήθεια για τον εαυτό, τα παιδιά και τους συνανθρώπους.
Δυναμική παρουσία στο σεμινάριο κι η νοσηλεύτρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Μαρία Μπίρμπα που εξασφάλιζε την προμήθεια των εκπαιδευόμενων με έντυπο υλικό σχετικό με την Παροχή Πρώτων Βοηθειών.
Ακολουθούν οι σύνδεσμοι των videos με τους ολιγόλεπτους χαιρετισμούς του Προέδρου των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτη Καμαρινόπουλου, της Διευθύντριας Ιωάννας Σταθοπούλου και του Προέδρου των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργου Κούρκουλου.

SEM KAMARIN01SEM KAMARIN02SEM KAMARIN03SEM KAMARIN04SEM KAMARIN05SEM KAMARIN06SEM KAMARIN07SEM KAMARIN08SEM KAMARIN09SEM KAMARIN10SEM KAMARIN11SEM KAMARIN12SEM KAMARIN13SEM KAMARIN14SEM KAMARIN15SEM KAMARIN16SEM KAMARIN17SEM KAMARIN18SEM KAMARIN19SEM KAMARIN20SEM KAMARIN21SEM KAMARIN22SEM KAMARIN23SEM KAMARIN24SEM KAMARIN25SEM KAMARIN26SEM KAMARIN27SEM KAMARIN28SEM KAMARIN29SEM KAMARIN30SEM KAMARIN31SEM KAMARIN32SEM KAMARIN33SEM KAMARIN34SEM KAMARIN36SEM KAMARIN37SEM KAMARIN38SEM KAMARIN39SEM KAMARIN40SEM KAMARIN41SEM KAMARIN42SEM KAMARIN43SEM KAMARIN44SEM KAMARIN45SEM KAMARIN46SEM KAMARIN48