Χρήστος Παππούς: Μαχητική και πολύτιμη συνεργάτης η Φωτεινή Γιαννοπούλου

Νέα & Δελτία Τύπου

Την προσφορά της πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου και νυν Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου Φωτεινής Γιαννοπούλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέδειξε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, με αφορμή την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που συνδιοργάνωσαν, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Φυλής.


EKD GYNIAKAS02Ο Δήμαρχος, μέσα από την πορεία της τέως Δημάρχου Ζεφυρίου εξήρε την προσφορά της γυναίκας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Παρακολουθούσα την ομιλία σας και θυμήθηκα ότι πριν από 9 χρόνια είχαμε δώσει μαζί μια μάχη στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων. Εκεί είδα τη μαχητική γυναίκα, τη μαχητική δήμαρχο, και σκέφτηκα πώς ήταν δυνατό να ήταν απαγορευτική η ψήφος στις γυναίκες πριν από μερικές δεκάδες χρόνια», υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς.
«Αναρωτιέμαι μερικές φορές γιατί κάποιες κοινωνίες αλλά και κάποια νοικοκυριά σήμερα θεωρούν τη γυναίκα υποδεέστερη. Οι γυναίκες έχουν πραγματική δύναμη και πραγματική αξία και εμείς οι άντρες παίρνουμε αυτή τη δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά» τόνισε καταχειροκροτούμενος από το κοινό της κατάμεστης αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου, υπογραμμίζοντας ότι τις γυναίκες δεν θα έπρεπε να τις θυμόμαστε και να γιορτάζουν μια φορά τον χρόνο, αλλά πάντα, γιατί όταν οι γυναίκες είναι χαρούμενες τότε και οι άντρες είναι καλά.
Ο Δήμαρχος Φυλής δεν παρέλειψε να συγχαρεί την κα Γιαννοπούλου για τη θαυμάσια εκδήλωση και τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου, αλλά και για την πορεία της στην αυτοδιοίκηση, το Ζεφύρι και τη κοινή πορεία στο Δήμο Φυλής.
«Η 8η Μαρτίου αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους αγώνες των γυναικών και για το γυναικείο κίνημα, που στην επέτειο αυτή αποτιμά τις κατακτήσεις του και επαναπροσδιορίζει τους στόχους του», ανέφερε στην ομιλία της η οικοδέσποινα της εκδήλωσης Φωτεινή Γιαννοπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι τα αιτήματα των γυναικών για οικονομική ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής, παραμένουν επίκαιρα και σήμερα, παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στο διάβα του χρόνου.
EKD GYNIAKAS01EKD GYNIAKAS28«Στις μέρες μας, έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις έμφυλες ανισότητες και διακρίσεις και τις συνέπειες της έμφυλης βίας, μέσα από θεσμικά κατοχυρωμένες και οργανωμένες δομές, όπως είναι τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, με ένα από τα 13 που λειτουργούν συνολικά σε όλη την Ελλάδα, να βρίσκεται στον Δήμο μας», τόνισε η κα Γιαννοπούλου.
Η κα Γιαννοπούλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την τιμή που της έκανε να την ορίσει Εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα Ισότητας στο Δήμο και Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου, και για το αμέριστο ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση κάθε θέματος που αφορά τις γυναίκες.
Ευχές σε όλες τις γυναίκες έδωσαν και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής. «Να είμαστε γερές για να μπορούμε να στηρίζουμε τους άντρες γιατί πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβετε μια δυναμική γυναίκα», τόνισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη.
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος αναφέρθηκε σε δύο κυρίες, σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και της τοπικής κοινωνίας, τη Μελίνα Μερκούρη και την Ελένη Γουναλάκη, αντίστοιχα, ενώ στο έργο και την κοινωνική προσφορά της Υπεύθυνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα Άνω Λιόσια Αριστέας Πλακίδα αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας.
EKD GYNIAKAS04EKD GYNIAKAS05«Να είστε χαρούμενες, γιατί όπως είπε και ο Δήμαρχος, εμείς παίρνουμε τη δύναμη από το χαμόγελο της γυναίκας», υπογράμμισε ο Γιώργος Μαυροειδής, ενώ ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Β’βάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης Νίκος Χατζητρακόσιας συνεχάρη την κα Γιαννοπούλου για «την εξαιρετική προσπάθεια και το πραγματικά κοινωνικό θεάρεστο έργο» του Συμβουλευτικού Κέντρου.
Τις υπηρεσίες και τη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Φυλής παρουσίασε η κοινωνιολόγος και συνεργάτης του Κέντρου, Ευαγγελία Πυρρώτη, τονίζοντας ότι «στο Κέντρο έχουν απευθυνθεί για συμβουλευτική στήριξη τουλάχιστον 300 γυναίκες θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων».
Την εξαιρετική εκδήλωση «λάμπρυνε» η βράβευση της λαϊκής τραγουδοποιού, συντοπίτισσάς μας, Γιώτας Χαλκιάς, την οποία η Φωτεινή Γιαννοπούλου χαρακτήρισε «ξεχωριστή γυναικεία προσωπικότητα της πόλης μας και όχι μόνο, η οποία με αγάπη, μεράκι και ήθος τιμά την πατρίδα και υπηρετεί επί σειρά ετών το παραδοσιακό τραγούδι».
EKD GYNIAKAS10Την τιμητική πλακέτα πρόσφεραν στην κα Χαλκιά ο Χρήστος Παππούς και η Ζωή Αρβανιτάκη, ενώ η λαϊκή τραγουδοποιός δήλωσε συγκινημένη από την χειρονομία και την αγάπη του κόσμου και του Δημάρχου προσωπικά.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, το Τμήμα Παραδοσιακών χωρών της «Πάρνηθας» παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Φλώρινας, αιγαιοπελαγίτικο «αέρα» σκόρπισε στην αίθουσα το χορευτικό του Συλλόγου Αιγέα, ενώ υπό τους ήχους της κρητικής λύρας το χορευτικό του Συλλόγου Κρητών «ταξίδεψε» το κοινό στη Μεγαλόνησο.
Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε ο Νίκος Κονιτόπουλος, που τόσο ο ίδιος με νησιώτικα τραγούδια, συνοδευόμενος από τον Παντελή Αμπαζή, όσο και η ορχήστρα του, ξεσήκωσαν το κοινό που πήρε τη «σκυτάλη» στο χορό από τα χορευτικά.

Ακολουθεί το link με το video του χαιρετισμού του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

EKD GYNIAKAS03EKD GYNIAKAS06EKD GYNIAKAS07EKD GYNIAKAS08EKD GYNIAKAS09EKD GYNIAKAS11EKD GYNIAKAS12EKD GYNIAKAS13EKD GYNIAKAS14EKD GYNIAKAS15EKD GYNIAKAS16EKD GYNIAKAS17EKD GYNIAKAS18EKD GYNIAKAS19EKD GYNIAKAS20EKD GYNIAKAS21EKD GYNIAKAS22EKD GYNIAKAS23EKD GYNIAKAS24EKD GYNIAKAS25EKD GYNIAKAS26EKD GYNIAKAS27EKD GYNIAKAS29EKD GYNIAKAS30EKD GYNIAKAS31EKD GYNIAKAS32EKD GYNIAKAS33EKD GYNIAKAS34EKD GYNIAKAS35EKD GYNIAKAS36EKD GYNIAKAS37EKD GYNIAKAS38EKD GYNIAKAS39EKD GYNIAKAS40EKD GYNIAKAS41EKD GYNIAKAS42EKD GYNIAKAS43EKD GYNIAKAS44EKD GYNIAKAS45EKD GYNIAKAS46EKD GYNIAKAS47EKD GYNIAKAS48EKD GYNIAKAS49EKD GYNIAKAS50