Γραφείο ενημέρωσης Δανειοληπτών για τα «Κόκκινα Δάνεια» ίδρυσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών για την διευθέτηση «Κόκκινων Δανείων» λειτουργεί στο Δήμο Φυλής όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δανειοληπτών το ΚΕΥΔ δέχεται με ραντεβού στο τηλέφωνο 213 212 5730 (δύο γραμμές εξυπηρέτησης) της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους


DIANOMHΤο Γραφείο βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 28 και οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 8 το πρωί ως τις 15:00 μ.μ.
Οι δανειολήπτες θα μπορούν να πάρουν κάθε δυνατή ενημέρωση και βοήθεια, ώστε να γίνει εφικτή η τήρηση των ρυθμίσεων ή των διακανονισμών που έχουν κάνει με τις τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τις οφειλές τους.
Παράλληλα, οι δανειολήπτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τους όρους των δανείων ή ρυθμίσεων που τους έχουν προτείνει οι τράπεζες από νομικούς και οικονομολόγους της νέας δομής , αλλά και να υπολογίζουν τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης ανάλογα με την περίπτωση τους.
Επιπλέον θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με τις έννοιες του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», τα δικαιώματά τους και τον χρονικό ορίζοντα προστασίας τους από τραπεζικές συμβάσεις πίστωσης ή διευθέτησης οφειλών, ενώ θα μπορούν να τους διατεθούν τυποποιημένα υποδείγματα του νόμου Κατσέλη και του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών με σκοπό την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων τους.
Τέλος, θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δυνατότητες που έχουν σχετικά με εξωδικαστική επίλυση των διαφορών τους, αλλά και θα μπορούν να υποβάλουν τις καταγγελίες τους, οι οποίες από τα θα διαβιβάζονται στη γενική γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο του Υπουργείου Οικονομικών.
http://www.keyd.gov.gr/wp-content/uploads/2017/05/%CE%A6%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%93%CE%95%CE%A5%CE%94-19-5-17.pdf

 

Ενημερωτικό Φυλλάδιο