Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Φυλής στο Καστελόριζο στο πλαίσιο της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων

Νέα & Δελτία Τύπου

Το ακριτικό Καστελόριζο επισκέφθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής, με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, προκειμένου να παρευρεθεί στον εορτασμό για την 74η επέτειο από την απελευθέρωσή του νησιού.


kastelorizo1kastelorizo2Ο Δήμος Φυλής ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Μεγίστης (Καστελόριζου) στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης που υπεγράφη από τους δύο Δήμους το 1996, επί δημαρχίας του αειμνήστου Νικολάου Λιάκου.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Ελένη Λιάκου ως εκπρόσωποι του Καποδιστριακού Δήμου Φυλής.
Τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μεγίστης και άλλοι τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί, με σημαντικότερο την υποστελέχωση των υπηρεσιών εξαιτίας της οποίας δεν είναι δυνατό να αξιοποιηθούν οι πόροι που διατίθενται στον ακριτικό Δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών.
kastelorizo3kastelorizo4Εν συνεχεία η αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής παρευρέθηκε στην επίσημη τελετή για την απελευθέρωση, στην οποία τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και την κυβέρνηση ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Στη διάρκεια της τελετής ο Δήμαρχος Φυλής κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων.
kastelorizo16Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής αναχώρησε από το Καστελόριζο νωρίς το απόγευμα, με τορπιλάκατο του πολεμικού ναυτικού για Ρόδο κι από εκεί αεροπορικώς για την Αθήνα.
Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης ο Δήμος Φυλής παραχώρησε δωρεάν φαρμακευτικό υλικό για το περιφερειακό ιατρείο Μεγίστης, πρωτοβουλία για την οποία εξέφρασε δημόσιες ευχαριστίες η συντοπίτισσσά μας ιατρός του Κέντρου Μαρία Σπυρίδωνος.

kastelorizo5kastelorizo6kastelorizo7kastelorizo8