Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στα Άνω Λιόσια

Νέα & Δελτία Τύπου

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, έδρα του Δήμου Φυλής.


parelasiliosia01parelasiliosia06Ο εορτασμός, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, άρχισε με κωδωνοκρουσία και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Εν συνεχεία οι επίσημοι, ο Κλήρος και ο Λαός μετέβησαν στην Πλατεία Ηρώων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων από τους Ιερείς Κανέλλο Αδαμόπουλο και Φανούριο Μπρίλη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από το Δήμαρχο Φυλής, τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των κομμάτων και των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.
parelasiliosia08parelasiliosia09parelasiliosia07Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την παρέλαση των σχολείων και των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων ενώπιον των επισήμων. Επικεφαλής τέθηκε το λάβαρο της απελευθέρωσης των Αθηνών από τον καπετάν Μελέτη Βασιλείου με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρίας κι ακολούθησε η σημαία του Δήμου Φυλής.
Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησαν οι βουλευτές Γιάννης Δέδες και Μάκης Βορίδης και την Περιφέρεια Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις λάμπρυνε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

parelasiliosia03Δείτε εδώ την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονικήparelasiliosia02parelasiliosia10parelasiliosia04parelasiliosia05parelasiliosia11parelasiliosia12