Κρέας και τρόφιμα εν όψει του Πάσχα διέθεσε η Κοινωνική Υπηρεσία στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Νέα & Δελτία Τύπου

Τη διανομή τροφίμων προς τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φυλής ολοκλήρωσε την Μεγάλη Τρίτη 12 Απριλίου 2017, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, προσφέροντας εκτός από τα τρόφιμα της τακτικής διανομής για τον μήνα Απρίλιο, και επιπλέον προϊόντα εν όψει του Πάσχα.


DIANOMH KOIN PANT01DIANOMH KOIN PANT05Η διανομή πραγματοποιήθηκε σταδιακά προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των δικαιούχων, οι οποίοι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τον Δεκέμβριο του 2016. Οι δικαιούχοι εξυπηρετήθηκαν άμεσα και χωρίς προβλήματα και τα τρόφιμα διατέθηκαν σε δύο δόσεις, καθώς διατέθηκαν και επιπλέον τρόφιμα βραχείας διάρκειας, αλλά και πασχαλινά είδη.
Από τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου έως και σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, σε όλους τους δικαιούχους κρέας, πασχαλινά τσουρέκια και κόκκινα αυγά, καθώς και λαμπάδες για τα παιδιά.
Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε και η τακτική διανομή του Απριλίου, και ειδικότερα οι δικαιούχοι προμηθεύτηκαν μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, φασόλια, φακές, γάλα, τοματοπελτέ, λάδι και ρεβίθια. Στους πολύτεκνους διατέθηκε και βιτάμ (φυτική μαργαρίνη), ενώ σε όλους τους δικαιούχους διατέθηκαν επιπλέον ελληνικός καφές και δημητριακά.
DIANOMH KOIN PANT21DIANOMH KOIN PANT03«Παρά τη ραγδαία αύξηση των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους τελευταίους μήνες, επιδιώξαμε και διαθέσαμε τα τρόφιμα -της τακτικής διανομής- πριν το Πάσχα», επεσήμανε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας, Γιώργος Αντωνόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «λόγω των διαρκώς επιδεινούμενων οικονομικών συνθηκών της χώρας, όλο και περισσότερες οικογένειες απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία για ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ώστε να καλύψουν βασικές τους ανάγκες στη διατροφή».
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξυπηρετήθηκαν στο σύνολό τους παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο και τα στοιχεία της υπηρεσίας, «μέσα σε μόλις ένα τετράμηνο, σχεδόν διπλασιάστηκαν και ανέρχονται πλέον σε περίπου 1.350 οικογένειες, από περίπου 860 που ήταν τον Δεκέμβριο».
Η Κοινωνική Υπηρεσία και σε αυτή τη διανομή είχε την πολύτιμη στήριξη των εθελοντών τους οποίους και ευχαριστεί θερμά.

DIANOMH KOIN PANT14DIANOMH KOIN PANT18DIANOMH KOIN PANT16DIANOMH KOIN PANT08DIANOMH KOIN PANT10DIANOMH KOIN PANT06